NM F3A

22. - 25. august 2019


HVA ER F3A KUNSTFLYGING?

Organisasjon

Moderne radiostyrt presisjonsakrobatikk (F3A) er en idrettsgren som stiller ekstreme krav til piloter og utstyr. Idretten organiseres internasjonalt av «Den Internasjonale Luftsportsføderasjonen» (FAI), og er tilsluttet Norges Idrettsforbund.

I tillegg til konkurranser i Norge, deltar også det norske landslaget i VM, EM og nordiske mesterskap.

Flyprogrammene

Under dette norgesmesterskapet flyr utøverne kompliserte akrobatiske programmer hvor hver øvelse gjerne er satt sammen av flere enkle basis manøvre som looper, roller og ryggflyging. Det konkurreres i tre klasser med forskjellig vanskelighetsgrad: Sport, Nordic og FAI. De to første er rekrutterings klasser hvor det kåres norske klassemestere. I FAI klassen gjelder internasjonale regler og det er her norgesmesteren blir kåret.

For ytterligere informasjon om flyprogrammer og regler er disse godt beskrevet på siden www.f3a.no.

Litt om flyene

Flyene er maksimalt 2x2 meter og maksimalt vekt er 5 kg. Flyene var tidligere utstyrt med drivstoffmotorer, men de siste årene har radiostyrte fly gått i bresjen for elektrorevolusjonen. Nye elektriske motorer har større yteevne enn drivstoff motorer, og nesten alle deltakende fly i dag er elektriske. Flyene er som regel bygget i moderne komposittmaterialer selv om det er flere som holder fast på tradisjonen og bygger balsakonstruksjoner.

Vennlig hilsen Vingtor RC-klubb og Modellflyseksjonen i Norges Luftsportsforbund, ved gruppeleder og presseansvarlig
Espen Kvien, f3a.norge@gmail.com, 483 58 116.

Støtt våre sponsorer