NM F3A

22. - 25. august 2019


DELTAKERE

Til F3A klassen Til NORDIC klassen Til SPORT klassen

Klasse: F3A (Antall påmeldt: 20)

ØYSTEIN  BACH 1. ØYSTEIN BACH
Klubb:  Skedsmo MFK
Modell: Bi-Extreme

Deltatt i NM i tidsrommet 1976 - 1984, 2004, 2005, 2009 og alle etter det. Også flere stevner i Norgescup'en de siste årene.
Deltaker i Nordisk mesterskap klasse Nordic i 2015 og 2017. Første modell i 1975 (14 år gammel). Mer eller mindre aktiv siden da. Dvs. 44 år som pilot.

OLA FREMMING 2. OLA FREMMING
Klubb:  Tønsberg MFK
Modell: Tja, si det

Begynte med motorseilfly. Har deltatt på F3A-NM hvert år siden 1983.
Deltatt også i flere EM og VM med gode resultater.

TOM ERIK HOLTHE 3. TOM ERIK HOLTHE
Klubb:  Trondheim MFK
Modell: Galactik/Invitation

Kjøpte første modellfly for konformasjons penger for over 40 år siden.
Vant Norgescupen i 2016 og 2 plass i 2017. Ble Nordisk mester året 2017 i Danmark.

TORE JEMTEGAARD 4. TORE JEMTEGAARD
Klubb:  Vingtor RC Club
Modell: Spark EVO 1

RC pilot siden begynnelsen av 70' tallet. Første NM 1973 og har deltatt på mange NM etter dette. Ble norgesmester 1981. Også deltatt internasjonalt i nordisk, EM og VM sammenheng.

KNUT FRANTZEN 5. KNUT FRANTZEN
Klubb:  Os Aero Klubb
Modell: Kanskje noe nytt ?

Konkurrert siden 1982. Først Vingtreff og Foruscup som det het den gang, så F3A fra 1986 til nå. Har stort sett vært med på alle stevnene som er arrangert i Norge. Samt deltatt i flere EM, VM og Nordiske mesterskap.
For tiden flyr jeg en japansk modell Super Fantasista men stiller kanskje med noe nytt.

KJELL TORE PETTERSEN 6. KJELL TORE PETTERSEN
Klubb:  Fredrikstad MFK
Modell: Pandora

Startet med modellflyging på midten av 60 tallet. Har deltatt på nesten alle NM siden 80 tallet samt deltakelser av flere Nordiske, EM`s og VM`s (ca 11).

HENNING JORKJEND 7. HENNING JORKJEND
Klubb:  Vingtor RC Club
Modell: Advantage Bip

Har konkurrert i Norges-cup siden 2005. Deltatt i 3 VM, 3 EM, 4 Nordisk Mesterskap, 3 World Cup og en rekke konkurranser i Sverige + Danmark.
Har holdt på med modellfly så lenge jeg kan huske.

RUNE GJELSNES 8. RUNE GJELSNES
Klubb:  Ringerike MFK
Modell: Neo Stage

Ca. 40 års erfaring som RC pilot og mye erfaring fra stevner
NM i tidsrommet 1976 - 1984, 2004, 2005, 2009 og alle etter det, samt flere stevner i Norgescup'en de siste årene. Deltaker i Nordisk i klasse Nordic i 2015 og 2017.
Første modell i 1975 (14 år gammel). Mer eller mindre aktiv siden da. m.a.o. 44 år som pilot.

LARS SEMB 9. LARS SEMB
Klubb:  Tønsberg MFK
Modell: Wind S Pro

Er aktiv konkurransepilot i Tønsberg MFK. Kan se tilbake på flere gode plasseringer i F3A sammenheng.

AUDUN THINN 10. AUDUN THINN
Klubb:  Vingtor RC Club
Modell: Bi-Extrem

Audun har fløyet RC og konkurrert med modellfly i mange år. I 2007 ble han norsk klassemester i Nordic-klassen og har siden 2008 deltatt i toppklassen i de fleste norgesmesterskap med gode plasseringer. Dette året stiller han med helt ny modell.

JOHANNES STAVRUM 11. JOHANNES STAVRUM
Klubb:  Malvik MFK
Modell: Galectic

Johannes Stavrum er leder i Malvik Modellflyklubb og vært aktiv RC-flyger siden 80' tallet. Var i 25 år en av primus-motorene for det populære Chivas cup på Tynset. Har deltatt aktivt i konkurranser gjennom årene med gode resultater.

ERIK JENSEN 12. ERIK JENSEN
Klubb:  Gjøvik & omegn MFK
Modell: Arixtra

Aktiv pilot som behersker flere RC grener meget godt. Erik ligger høyt oppe på resultatlistene i F3A sammenheng og klatrer stadig oppover på Norgescup listene.

JONAS SOLHAUG BOSSUM 13. JONAS SOLHAUG BOSSUM
Klubb:  Gjøvik & omegn MFK
Modell: Spark

Jonas S. Bossum har fått modellflyging inn fra barnsben av og konkurrerer nå i toppklassen innen kunstflyging. I dette NM'et stiller han med en ny modell.

ARNSTEIN SOLBERG 14. ARNSTEIN SOLBERG
Klubb:  Kongsberg MFK
Modell: Zebec

Etter en kort kastefly-karriere var det at faren oppdaget annonsen om at en modellflyklubb etableres i Kongsberg. Dette var startskuddet for Arnstein som har nå mer en 40 års RC erfaring, deltatt på tre Nordiske og ca 20 Norgesmesterskap. Høydepunktet hittil var verdensmesterskapet i Sør-Afrika 2013.

KJELL OLAV MATHISEN 15. KJELL OLAV MATHISEN
Klubb:  Glåmdal MFK
Modell: Acer X

Kjell Olav var svært aktiv innen F3A på 90' tallet. Etter en pause i aktiviteten har han nå tatt opp konkurranseflygingen for fullt igjen. Denne gang med en helt egen konstruksjon bygget fra scratch i balsa og finer. Modellen fikk navnet Acer X.

TOR HEINE BOSSUM 16. TOR HEINE BOSSUM
Klubb:  Gjøvik & omegn MFK
Modell: Bi-Extreme

Tor Heine stammer fra en modellfly-familie og er i dag en av Norges dyktigste piloter innen kunstflyging. I en årrekke har han ligget godt i teten på resultatlistene og tok førsteplassen under årets Vingtor-cup. Tor Heine er en av de norske representantene ved årets VM i F3A som foregår i Italia.

SVERRE JOHANNESSEN 17. SVERRE JOHANNESSEN
Klubb:  Tønsberg MFK
Modell: Gaudius

Tønsberg Modellflyklubb har en god tradisjon innen kunstflyging. Flere av de beste pilotene kommer fra denne klubben. Sverre har deltatt mange år i F3A klassen og i år har han et fly og oppsett som virkelig fungerer.

GULBRAND NATVEDTTHOMASSEN 18. GULBRAND N. THOMASSEN
Klubb:  Modum MSK
Modell: Essence

Gulbrand har holdt på med modellflyging fra ungdomstiden på 80' tallet og var tidlig med å konkurrere innen kunstflyging. Har deltatt på en rekke mesterskap både nasjonalt og internasjonalt. Fint å kunne trene på egen flystripe innimellom arbeidet på gården.

FRODE HOVLAND 19. FRODE HOVLAND
Klubb:  Ølstad MFK
Modell: Super Fantasista

Frode er en aktiv utøver innen flere idretter. Trener skilløp om vinteren og kunstflyging om sommeren. I år stiller Frode i FAI klassen med en ny modell.

ANDERS KNUTE RADDUM 20. ANDERS KNUTE RADDUM
Klubb:  Gjøvik & omegn MFK
Modell: Arixtra/Ebird

Anders har mange år bak seg som RC pilot og konkurrerer jevnlig innen F3A. Har i mange år stilt opp i Nordic-klassen men rykket i 2018 opp i FAI-klassen etter å ha vunnet en rekke stevner året før.

Klasse: NORDIC (Antall påmeldt: 11)

ESPEN KVIEN 1. ESPEN KVIEN
Klubb:  Vingtor RC Club
Modell: Gaudius

Startet med RC flyging året 2003. Deltatt i 10 norgesmesterskap siden 2008 og fløyet 7 internasjonale stevner på nordisk nivå.

JENS KRISTIAN LINDLAND 2. JENS KRISTIAN LINDLAND
Klubb:  Vingtor RC Club
Modell: Spark EVO 1

Har fløyet RC i mange år. Trener jevnlig og tester stadig nye modeller og justerer deres egenskaper.

ERIK HICKS 3. ERIK HICKS
Klubb:  Ølstad MFK
Modell: Acuity

Har fløyet modellfly i drøyt 6 år. Debuterte i F3A kunstflyging året 2015. Flyr nå klasse Nordic.

ALEXANDER HICKS 4. ALEXANDER HICKS
Klubb:  Ølstad MFK
Modell: Austral BIP

Har deltatt på rundt ti F3A-stevner tidligere, samt et par F3P og IMAC konkurranser. Fjerde sesong i F3A, så vidt over 6 års erfaring som rc-pilot totalt. 16 år ung dermed yngste deltager i dette NM.

JON GUNNAR WOLD 5. JON GUNNAR WOLD
Klubb:  Skedsmo MFK
Modell: Bingo by Yoshioka

Jeg begynte å fly veldig tidlig. Min far fløy linestyring og F1B Wakefield-glidere, så jeg hadde tilgang til eksperthjelp og lim når jeg trengte det. Seilfly glidere er virkelig en perfekt måte å komme i gang. Deretter hadde jeg litt veiledning fra en tidligere norsk F3A-mester som lærte meg grunnleggende aerobatics på en EZ Decathlon. Ting tok av da jeg møtte en F3A-pilot på en lokal klubb som overbeviste meg om å prøve konkurranse. Han fortalte at jeg vil slutte å krasje hvis jeg begynte å praktisere program flyging. Og han hadde rett, jeg har ikke mistet et fly grunnet pilotfeil siden.

GEIR TøNNESEN 6. GEIR TØNNESEN
Klubb:  Forus RC klubb
Modell: Citrin

Geir har lang erfaring fra RC flyging og har i forskjellige stevner vunnet Nordic klassen mange ganger. I år stiller han med sin flotte Citrin 2-dekker.

ODD GUNNAR MORFJORD 7. ODD GUNNAR MORFJORD
Klubb:  Vingtor RC Club
Modell: Leviosa

Deltatt i stevner siste 4 år og noen år på 90 tallet. Dette er mitt 4 NM. Drevet med modell fly av og på siden 1980.

BJARNE BAKKEN 8. BJARNE BAKKEN
Klubb:  Malvik MFK
Modell: Gaudius

Deltok i sitt første NM året 1989 på Tynset. I 1991 ble han i Bergen Norgesmester i klassen Vingtreff og 2010, samme sted, ble han Norgesmester i klassen Nordic. Bjarne er 74 år og har lang erfaring med modellfly. Bjarnes motto: «Komme heim med helt fly»

HENRIK BJøRSETH BOSSUM 9. HENRIK BJØRSETH BOSSUM
Klubb:  Gjøvik & omegn MFK
Modell: Miss Wind 50E

Henrik stiller til start i sitt første NM F3A men er slett ikke ukjent med RC-flyging. Modellflyging har han vokst opp med fra barnsben av og deltar i år i Nordic klassen med en to-dekker utgave av Wind 50.

WIDAR HOLMEDAHL 10. WIDAR HOLMEDAHL
Klubb:  Aurskog Høland MFK
Modell: Spark evo 2

Widar er den lokale klubben på Aurskog Høland sitt håp i dette norgesmesterskapet. Han har fløyet RC siden 80' tallet og er godt kjent innen F3A miljøet. Men alle grener innen modellfly er interessante slik som helikopter, skala og Duckted Fan modeller.

JAN HENNING THORESEN 11. JAN HENNING THORESEN
Klubb:  Tønsberg MFK
Modell: Wind S110

Jan Henning benytter RC foto-droner i jobb sammenheng og har derfor god erfaring med modellsporten. I Nordic-klassen stiller han for første gang i år. Jan Henning fløy godt på MjøsCup tidligere i sessongen og har siden ligget i hardtrening frem til dette NM'et.

Klasse: SPORT (Antall påmeldt: 2)

LARS KENNETH KNUTSEN 1. LARS KENNETH KNUTSEN
Klubb:  Vingtor RC Club
Modell: Wind 50

Har fløyet en del RC tidligere og er nå godt i gang runde nummer to. Deltok på årets Vingtor-cup og gikk av med seier i Sport-klassen.

RAYMOND KVERNVIK 2. RAYMOND KVERNVIK
Klubb:  Gullknapp MFK
Modell: Sebarth Mythos

Allsidig modellflyger og sterk konkurransepilot. Deltatt på en rekke RC-seilflymesterskap og hevder seg særlig godt i klassen F3K. Var blant annet med på landslaget til VM i Ukraina 2017. Nå er det F3A og kunstflyging som står for tur.

Til F3A klassen Til NORDIC klassen Til SPORT klassen

Støtt våre sponsorer